Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Izložba: "Pas koji je nosio petarde na leđima "

U prostoru Narodne knjižnice-Drniš možete pogledati izložbu “Pas koji je nosio petarde na leđima” u organizaciji osječke udruge StripOs.

Mladi crtači iz Udruge obitelji djece s autizmom DAR iz Osijeka: T. L., Domagoj Barinić, Mihael, Sven, Ana, Sara Horvat, Dominik i Sven P nacrtali su na radionicama crtanja stripa 8 stranica stripa o psu koji radi kao raznosač petardi. Tajna poruka je da se djeca s poteškoćama u razvoju boje pucanja petardi. Nacrtanim stripom djeci s autizmom omogućuje se direktno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.

Živimo u svijetu gdje nas okružuju ljudi različitih boja, oblika, izgleda, ponašanja. Različiti smo i po tome što smo dobili pri rođenju. Brojne su osobe rođene zdrave i bez većih problema. No, postoje i djeca koja su zbog ovih ili onih razloga rođena s nekom vrstom poremećaja, a jedan je od takvih poremećaja i autizam. Sva djeca, mladi i odrasli s autizmom različiti su kao i sve druge osobe na svijetu. Zato se i taj poremećaj naziva poremećaj iz spektra autizma (skraćeno PSA).

Pogledajte izložbu tijekom ožujka i travnja u Narodnoj knjižnici - Drniš i preuzmite svoj primjerak stripa, a možete potražiti i literaturu koja progovara o autizmu.

Aktualno