Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Predstavljena knjiga novinarke Žakline Jurić koja je vjerom pobijedila karcinom

Listopad je mjesec knjige i mjeseca borbe protiv raka dojke, temeljem čega je u Narodnoj knjižnici - Drniš, u petak 24. listopada 2014. predstavljena sjajna i poticajna knjiga "Dijagnoza optimist", splitske novinarke Žakline Jurić.

Knjigu su predstavile autorica Žaklina Jurić i urednica knjige novinarka Eda Vujević. Žaklina Jurić u svojoj autobiografskoj knjizi na duhovit način piše o svojoj borbi s karcinomom dojke, te budućim pacijentima na jednostavan način približava kako liječenje te teške bolesti ne treba biti puko mučenje i negativno razmišljanje o sadašnjosti. Želja joj je bila ljude potaknuti i osvijestiti da cijene život i zdravlje jer tek tada imaju sve.

Urednica knjige Eda Vujević je istaknula kako je knjiga napisana autobiografski. "Optimizam u knjizi opisan je kao dubok osjećaj odgovornosti Žakline Jurić prema svojem sinu, majci i široj obitelji", istaknula je Vujević. Optimizam Žakline Jurić, naglasila je, realan je optimizam u kojem se vjeruje da će nam se u životu dogoditi više lijepih stvari unatoč bolesti.

Žaklina Jurić je istaknula iznimnu važnost vjere u svom procesu ozdravljenja. Naglasila je da osobno, vjeruje u Isusa Krista, i misli da je važno vjerovati u nešto da biste preživjeli. Drugim ljudima, naravno, može pomoći i vjera u nešto drugo.

"Ovu knjigu sam napisala za sve žene koje su preživjele sve što ja proživljavam, ali i za sve one koje će se tek naći u ovakvoj situaciji", istaknula je autorica, dodajući da će se mnogi prepoznati u ovoj knjizi. Kad je saznala za strašnu dijagnozu koju ima Ž. Jurić je rekla – "otkazat ću tom malom gadu podstanarstvo u mom tijelu i skroz ću ga satrat!" Odlučila je iskoristiti svu raspoloživu artiljeriju i izići kao pobjednik. Stoga je poručila onima koji se nalaze u sličnoj situaciji - čak ako vas i drugi otpišu, bitno je da sami sebe nikada ne otpišete. Iskrena, motivirajuća, ali prije svega optimistična, knjiga je istovremeno prikaz borbe pacijenta s teškom bolešću ali i knjiga koja dotiče brojna pitanja, pa i ona o pravima pacijenata na potpunu informaciju. Okupljeni drnišani i operirani članovi Lige protiv raka imali su brojna pitanja i komentare za autoricu.

Kako pomoći sebi i drugima kroz iskustvo opisano iz prve ruke, saznat ćete iz knjige "Dijagnoza optimist" koja se može naći na policama Narodne knjižnica-Drniš, a Liga je za svoje članove kupila 5 primjeraka knjige.

Aktualno


Kralja Zvonimira 8
22320 Drniš

022 888 140
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© 2021 Narodna knjižnica - Drniš, Kralja Zvonimira 8, 22320 Drniš.

Sva prava pridržana. Izjava o kolačićima.

Izrada, hosting i održavanje desk.hr