Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

"Duša moje Zagore" predstavljena u Narodnoj knjižnici - Drniš

Narodnoj knjižnici - Drniš održano je sinoć predstavljanje knjige Duša moje Zagore, autorice Živane Ćevid-Rumbak. Veoma uspješnu prezentaciju, sudeći po broju posjetitelja, organizirali su Drniški ogranak Matice hrvatske i drniška Narodna knjižnica. Prezentaciju je otvorila ravnateljica knjižnice Danijela Drezga, potom je govorio Josip Laća, urednik zbirke te naposljetku sama autorica, koja je čitanje priča, od kojih su za ovu prigodu odabrane dvije, prepustila dvjema svojim prijateljicama. Preuzbuđena je bila da bi sama čitala, reče.

U svojim tekstovima - crticama i kratkim pričama - autorica, koja danas živi u Zagrebu, s nostalgijom progovara o sjećanjima na drniški kraj te naglašava da ju je odrastanje u Zagori odredilo kao osobu, bez obzira na to što je veći dio života provela u Zagrebu.

"Ponosna sam što sam dio ovog grada. To me napravilo ovakvom kakva jesam. Ovo je moja duša unutra, moja duša i moji osjećaji. Iskreno su unesena sva moja sjećanja i sva moja duša u ovu knjigu. Mislim da mi je bilo potrebno vratiti se, sve ovo napisati i na taj način iscijeliti se i shvatiti tko sam i zašto sam takva kakva jesam... Čak više od pola mog života sam u Zagrebu, u drugoj sredini, u drugom mentalitetu, ali su me Zagora i moje odrastanje učinilo ovakvom kakva jesam sad" - kazala je Ćevid-Rumbak.

Izvor: Radio Drniš

Aktualno


Kralja Zvonimira 8
22320 Drniš

022 888 140
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© 2021 Narodna knjižnica - Drniš, Kralja Zvonimira 8, 22320 Drniš.

Sva prava pridržana. Izjava o kolačićima.

Izrada, hosting i održavanje desk.hr