Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

Predstavljena knjiga "Šest milimetara" Josipe Pavičić Berardini

U sklopu dalmatinske turneje sinoć je u prostorijama Narodne knjižnice-Drniš predstavljena knjiga "Šest milimetara" Josipe Pavičić Berardini. 

Josipa Pavičić u svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini života, sa strahom i tjeskobom ali i odlukom da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora koji su pred njom. A zatim je odlučila kako će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala u svojoj knjizi. Pritom navodi sve što bi moglo zatrebati čitateljicama koje se nađu u sličnim životnim okolnostima vodeći ih pritom svojim putem do izlječenja kroz šest razina:

1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao.

Josipa Pavičić Berardini, voditeljica i spisateljica, široj javnosti poznata kao TV lice, dva je desetljeća karijere provela u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u zavidnim nakladama. Knjiga Šest milimetara njena je četvrta knjiga koja je, kako je sama rekla, nastala na temelju zapisa koje je vodila tijekom bolesti, a ujedno joj bila najbolja terapija tijekom borbe s karcinomom.

Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ambasadorica je Europa Donna Hrvatske.

Na predstavljanju knjige sudjelovala je i dr. Suzi Vatavuk spec. epidemiologije, voditeljica nacionalnog programa prevencije karcinoma dojke za Šibensko-kninsku županiju koja je govorila o važnosti odaziva na nacionalni program prevencije karcinoma dojke te ranog otkrivanja karcinoma.

Aktualno