Skip to main content

Narodna knjižnica - Drniš • Kralja Zvonimira 8 • 22320 Drniš • 022 888 140 • kontakt@narodna-knjiznica-drnis.hr

Od 1867. godine

Narodna knjižnica - Drniš

Podijeli poveznicu s prijateljima

NAJAVA: Noć knjige (petak, 22. travnja 2016. s početkom u 20:00 h)

U pokušaju boljeg promoviranja knjige i kulture čitanja u Hrvatskoj, i ove godine  knjiga dobiva svoju noć. Tako će se u petak 22. travnja od 18 do 1 sat organizirati bogata događanja u mnogim gradovima i mjestima diljem Hrvatske.

Pogledajte kakav nas program očekuje u Drnišu:

20.00 –  Književna večer s Milanom Vuković Runjić – književnica, kolumnistica i nakladnica predstavit će svoje knjige Proklete Hrvatice; Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima; govorit će o kulturnoj politici današnjice, lektiri, nakladništvu…

20.00 – 22.30 – Akcija razmjene knjiga – UZMI ili OSTAVI

Noći knjige pokrećemo akciju kojom želimo uspostaviti razmjenu rabljenih knjiga s našim korisnicima kao svojevrstan bookcrossing, na način da primamo njihove rabljene knjige za koje više nemaju mjesta i/ili potrebe, a koje žele darovati.

Iz tako pribavljenih knjiga izdvojit ćemo dio za upotpunjenje fondova knjižnica raznih profila (knjižnice u domovima za starije, školske, knjižnice u malim gradovima i selima...), a dio ostavljamo na raspolaganju drugim korisnicima kojima mogu biti zanimljive i korisne. Nadamo se da će tim putem, kroz našu košaru prema novim korisnicima i policama, proći što više knjiga..

U Noći knjige pridružite se našoj akciji, donesite svoju staru i upotrebljivu knjigu koju želite pokloniti, a ako u našoj košari nađete neku knjigu za sebe, koju je netko drugi na isti način ostavio, slobodno uzmite.

20.00 – 22.30 – DJEČJA KNJIGA U SRCU I OKU DJETEA

Izložba izjava i radova djece Dječjeg vrtića Drniš - odgojne skupine Krijesnice i Vrapčići.

Aktualno